marți, 9 octombrie 2012

Modalitati simple prin care poti fi eco acasa!

Cand vine vorba de mediul inconjurator, a fi un bun cetatean incepe de la usa dumneavoastră. De la reciclare la utilizarea materialelor alternative de curatare, schimbari minore la domiciliu pot aduce beneficii reale pentru planeta, cat si pentru propria sanatate și fericire.

Acesta poate fi un cliseu, dar cel mai bun mod de a fi eco este de a reduce consumul, sau ceea ce consumi sa si reciclezi ori de cate ori poti. Statele Unite genereaza aproximativ 208 de milioane de tone de deseuri municipale solide pe an, conform National Institutes of Health. Asta inseamna mai mult de 4 lire sterline de persoana pe zi.

1. Cumpara electrocasnice “verzi”, au un consum mult mai redus de energie. Daca oricare dintre aparatele dvs. este mai vechi de 10 de ani, EPA sugereaza inlocuirea lor cu modele eficiente energetic, care au clasa energetica A+, aceste aparate folosesc cu 10% -50% mai putina energie si apa decat modelele standard. Potrivit site-ului Energy Star, in cazul in care doar unul din 10 case ar folosi aparate eficiente energetic, ar fi echivalent cu plantarea a 1.700.000 acri de arbori.

2. Mentine o temperatura constanta in casa. Aproape jumătate din consumul de energie dintr-o casa se datorează procesului de incalzire sau racire.

3. Economiseste apa. Repara bateriile de la chiuvetele din casa, o modalitate simpla dar eficienta pentru a economisi apa.
Desigur, pe langa produsele de economise a apei este necesara si o schimbare de comportament. Utilizati o matura in loc de furtun de gradina pentru a curata aleea ta, poti economisi pana 80 de litri de apa.

4. Curata verde. Incearca sa nu mai cumperi produse de curatare de uz casnic care sunt potential toxice pentru ca atat tu cat si mediul inconjurator veti avea de castigat.

Un articol marca Tekno Fm

Un comentariu:

  1. O sa mai treaca foarte multi ani pana cand o sa se intample asta in casele romanilor.

    RăspundețiȘtergere