joi, 6 decembrie 2012

Model panou solar ieftin

Jose Alano este un mecanic iesit la pensie in Brazilia. El a dezvoltat un model panou solar ieftin in anul 2002, dintr-un morman de PET-uri si cartoane provenite de la cutiile de lapte, pe care le-a transformat in incalzitor de apa solar, o metoda extrem de simpla, la indemana oricui si foarte ieftina pentru reciclarea si economisirea energiei.

Folosindu-si cunostintele referitoare la sistemele solare pentru incalzirea apei, a construit, impreuna cu sotia sa, un panou solar ieftin, dintr-un numar de 100 de PET-uri si circa 100 cutii pentru Lapte. In afara de faptul ca economiseste energie, acest sistem reduce si numarul de sticle din plastic si cartoane care sunt depozitate in natura, impotriva mediului.

Principiul de functionare al acestui model este unul simplu, cu termosifonare, un sistem des intalnit la sistemele comerciale de incalzire. Incalzirea apei pentru dus, pentru o persoana, are nevoie de 1 metru patrat de panou solar. Pentru acest sistem, este nevoie de 60 PET-uri de 2 litri (trebuiesc inlocuite dupa o perioada de circa 5 ani), 50 cutii lapte, teava aferenta, coturi, capace potrivite si conectori din PVC, adezivi, hartie adeziva, ciocane din cauciuc, un fierastrau, vopsea neagra mata, rola si lemn (sau orice alt material pentru sprijin). Panoul solar ieftin, astfel realizat, se monteaza pe partea de acoperis indreptata catre sud, sau pe un perete al casei, la cel putin 30 cm sub rezervor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu